Zeiss OPMI PICO Colposcoop en Anoscoop!

De Zeiss OPMI PICO Full HD voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen van een colposcoop. De PICO is verkrijgbaar met een plafondstatief en in een verrijdbare uitvoering. Deze mooi gestileerde colposcoop biedt u een hoog gebruiksgemak en geeft optisch een haarscherp beeld. De fijnfocussering en verdere verstelbaarheid zijn op de gebruiker afgesteld.
Met de ingebouwde full HD 1080 videocamera (optioneel) en een monitor aan de zuil heeft u een compacte videocolposcoop of -anoscoop welke goed naar diverse kamers verreden kan worden. Het koppelen aan een digitaal beeldopslagsysteem in het ziekenhuis informatiesysteem is eenvoudig te realiseren, door de ethernetpoort rechtstreeks te koppelen aan het ziekenhuis netwerk.
Door de duurzame LED technologie is het vervangen van een LED lamp niet meer nodig! Naast de PICO full HD heeft Medical Dynamics verschillende colposcopen en anoscopen in het assortiment.

Gynaecologen, chirurgen en dermatologen over de hele wereld vertrouwen op de hoogwaardige optische prestaties en bewezen kwaliteit die ze van ZEISS verwachten voor hun dagelijkse werk. De OPMI® PICO van ZEISS biedt de helderheid, bruikbaarheid en kwaliteit die u nodig heeft door de legendarische ZEISS-optiek te combineren met gebruiksvriendelijke functies in een compact en robuust ontwerp.

Colposcopie:

Gynaecologen kunnen met de Zeiss OPMI PICO een colposcopie uitvoeren om nauwkeurig op zoek te gaan naar hooggradige laesies die zich op of in het slijmvlies van de cervix zouden kunnen bevinden. Eventueel kan bij de patiënt behandeld worden met een lis-excisie of conisatie.

Anoscopie:

De chirurg of dermatoloog kan met de Zeiss OPMI Pico een “High resolution anoscopy” (HRA) doen om anale hooggradige laesies te diagnostiseren en tevens te behandelen in een poging anale kanker te voorkomen. Anale kankerscreening volgt dezelfde principes als baarmoederhalskankerscreening. Door de anale en peri-anale huid goed in beeld te brengen kan er beoordeeld worden of er hooggradige laesies aanwezig zijn.