Plasmajet

Het PlasmaJet systeem is een operatie techniek met zuivere plasma (zonder elektrische stroom). Voor dissectie, snijden, ablatie en coagulatie bij laparoscopische en open chirurgie. Het is zeer geschikt voor o.a. cytoreductie, lymfadenectomie, darmchirurgie, lever, adhesiolyse en endometriose chirurgie. Thermische spreiding is minimaal (0,2 mm) hierdoor kun je precies en rondom delicaat weefsel opereren.
Het is een geavanceerd chirurgiesysteem waarmee u weefsel snel kunt behandelen zonder een elektrische stroom door de patiënt te geleiden. De PlasmaJet® is elektrisch neutraal en geeft geen vonkbogen naar instrumenten of vloeistoffen in het operatie-gebied. Tevens zal de PlasmaJet® niet tot spiersamentrekkingen of onbedoelde brandplekken leiden.Het PlasmaJet systeem bestaat uit een console die op een werktrolley is bevestigd. Aan de console kunnen een reeks disposable handstukken gekoppeld worden voor eenmalig gebruik voor open en laparoscopische chirurgie. In de werktrolley dient een argongasfles te worden bevestigd.

“ Het belangrijkste voordeel van de PlasmaJet® is het vermogen om snel en eenvoudig weefselvlakken te scheiden met behulp van de thermische en kinetische energie van het apparaat.”

— Horace Roman, Professor, surgeon, Endometriosis Center, Clinique Tivoli- Ducos, Bordeaux, Frankrijk

AFSTAND MAAKT HET VERSCHIL

Hoe verder de tip van het handstuk zich van het weefsel af bevindt, hoe meer de plasma- energie verspreid raakt, waardoor de veelzijdige PlasmaJet kan worden gebruikt om te snijden, vaporiseren, coaguleren en weefsels te scheiden.

Met behulp van de kerneigenschappen van PlasmaJet op het gebied van snijden, vaporiseren en coaguleren is het apparaat in staat zeer nauwkeurig weefselvlakken van elkaar te scheiden
(dissectie). Dit belangrijke weefseleffect wordt geholpen door de kinetische energie die het plasma heeft.