Rigicon Kunstmatige Urinaire Sfincter

NIEUW ContiReflex® Kunstmatige Urinaire Sfincter, met slimme ‘reflexballoon’ detecteert intra abdominale drukveranderingen en wijzigt de druk in de cuff realtime. De druk in de cuff reageert op intra abdominale druk veranderingen en wordt niet langer beperkt door de geregelde drukcapaciteit van de pressure regulating balloon. Meer informatie of productdemonstratie? Mail naar Kitty@medicaldynamics.nl

De ContiClassic® Kunstmatige Urinaire Sfincter

ContiClassic® kunstmatige urinaire sfincter wordt gebruikt voor de behandeling van urine-incontinentie als gevolg van een gebrekkige intrinsieke sluitspier, zoals bijvoorbeeld incontinentie na een prostaatoperatie.

Belangrijkste kenmerken en voordelen:

  • ContiClassic® kunstmatige urinaire sfincter is ontworpen op basis van jarenlange ervaring in de urologie en met maar één ding voor ogen: een innovatief hulpmiddel dat veiligheid en effectiviteit biedt voor u en uw patiënten.
  • De ContiClassic® kunstmatige urinaire sfincter wordt aangeboden met een aantal verschillende occlusieve cuff maten voor de beste chirurgische pasvorm voor de anatomie van de patiënt. Naast de bekende maten ook leverbaar in cuff maat 3.75 cm – 4.25 cm – 4.75 cm.
  • HydroShield™ Coating: De ContiClassic® kunstmatige urinaire sfincter is voorzien van een hydrofiele coating op alle externe oppervlakken van de componenten (ook op het reservoir en de connectoren). De hydrofiele coating biedt u de vrijheid om de ‘antibiotica’ oplossing naar keuze te gebruiken. De hydrofiele coating vergemakkelijkt de snelle en sterke absorptie van de gekozen oplossing op het hulpmiddel.
  • EasyClick™Connector & EasyClick™ Y-Connectors: EasyClick™ connectoren vereisen geen extra ‘Assembly tool’. De EasyClick™ Y-Connector maakt plaatsing van een dubbele cuff mogelijk.
  • Gelijktijdig gebruik met lnfla10® IPP: Voor patiënten met urine-incontinentie die ook lijden aan erectiestoornissen, kan ContiClassic® AUS worden gebruikt in combinatie met de lnfla10® driedelige oppompbare penisprothese.

Bent u patiënt en wilt u meer informatie over deze prothese, dan willen wij u doorverwijzen naar uw behandelend uroloog.