PlasmaJet

Het PlasmaJet systeem is een operatie techniek met zuivere plasma (zonder elektrische stroom). Voor dissectie, snijden, ablatie en coagulatie bij laparoscopische en open chirurgie. Het is zeer geschikt voor o.a. cytoreductie, lymfadenectomie, darmchirurgie, lever, adhesiolyse en endometriose chirurgie. Thermische spreiding is minimaal (0,2 mm) hierdoor kun je precies en rondom delicaat weefsel opereren.
Het is een geavanceerd chirurgiesysteem waarmee u weefsel snel kunt behandelen zonder een elektrische stroom door de patiënt te geleiden. De PlasmaJet® is elektrisch neutraal en geeft geen vonkbogennaar instrumenten of vloeistoffen in het operatie-gebied. Tevens zal de PlasmaJet® niet tot spiersamentrekkingen of onbedoelde brandplekken leiden.

Het PlasmaJet systeem bestaat uit een console die op een werktrolley is bevestigd. Aan de console kunnen een reeks disposable handstukken gekoppeld worden voor eenmalig gebruik voor open en laparoscopische chirurgie. In de werktrolley dient een argongasfles te worden bevestigd.

AFSTAND MAAKT HET VERSCHIL
Hoe verder de tip van het handstuk zich van het weefsel af bevindt, hoe meer de plasma- energie verspreid raakt, waardoor de veelzijdige PlasmaJet kan worden gebruikt om te snijden, vaporiseren, coaguleren en weefsels te scheiden.

Met behulp van de kerneigenschappen van PlasmaJet op het gebied van snijden, vaporiseren en coaguleren is het apparaat in staat zeer nauwkeurig weefselvlakken van elkaar te scheiden
(dissectie). Dit belangrijke weefseleffect wordt geholpen door de kinetische energie die het plasma heeft.

PlasmaJet open chirurgie

PlasmaJet animatie

Endometriose chirurgie 

Rectal shaving

Ablatie endometriosecyste

artikelnummerchirurgieomschrijving
PS102030ENopen en laparoscopischPlasmaJet® systeem
OSCG0507HopenDisposable Handstukken. Algemeen snijden en coaguleren ø5mm, lengte 7cm
OSCG0512HopenDisposable Handstukken. Algemeen snijden en coaguleren ø5mm, lengte 12cm
LSCP0528HlaparoscopischDisposable Handstukken. Precies snijden en coaguleren ø5mm, lengte 28cm