DYSIS is een digitale colposcoop die alle functionaliteiten aan boord heeft van een reguliere colposcoop. DYSIS slaat de foto’s en video’s op, op de database die bij het apparaat geleverd wordt. Dit is compatibel met het EPD systeem in het ziekenhuis.
Naast de digitale colposcoop heeft DYSIS een ‘Dynamic Spectral Imaging’ programma die op basis van de azijnzuur verkleuring een real-time kleur gecodeerde map produceert.
Hiermee worden witte aankleuringen die moeilijk zijn waar te nemen, op een kleurenkaart weergegeven.
Deze DYSIS map, komt over het real-time beeld van de cervix, zodat er een accurate diagnose gesteld kan worden. Daarnaast kan er een biopsie marker geplaatst worden wanneer de laesie erg klein is.
Deze data wordt opgeslagen en kan worden vergeleken met vervolgconsulten.
Hiermee kan via SMART TRACK een accurate vergelijking gemaakt worden met voorgaande consulten. DYSIS heeft een geautomatiseerd spray systeem, waarbij het azijnzuur gelijkmatig over de cervix wordt gesprayed en direct het witkleuringsproces in gang wordt gezet.

DYSIS heeft een groot 15” touchscreen. Het touchscreen zit aan een arm die geposititioneerd kan worden in elke stand die werkbaar is voor de arts.